Ekoloģiski tīras sejas maskas

Mūsdienās daudz tiek runāts par ekoloģiju, par ekoloģiski tīru dzīves veidu un par ekoloģiski tīriem produktiem. Bet ieejot veikalā, orientēties plašajā preču klāstā ir ļoti sarežģīti, grūti ir saprast, kuras preces ir pieskaitāmas šai kategorijai. Bēdīgi, bet ir jāatzīst, ka krāšņajiem uzrakstiem, kuri vēsta, ka tas ir dabisks produkts, uzticēties nevar, jo tas, bieži vien, ir tikai kārtējais mārketinga triks. Tātad, ja mēs gribam iegādāties patiesi ekoloģiski tīru produkciju, tad mums ir jālūkojas pēc precēm, kuras ir izgājušas attiecīgu sertificēšanas sistēmu, bet kā jau jūs noprotat, tādas preces nemaksās lēti. Te nu mēs esam, vēl tā īsti nemaz nepaspējām pievērsties ekoloģiskam dzīves veidam, bet jau stāvam izvēles priekšā, kādas preces izvēlēties, tā lai tas patiešām būtu ekoloģiskas un lai maciņā vēl paliek nauda ar kuru sagaidīt nākamo algu. Risinājums ir pavisam vienkāršs. Jūs pati, mājās varat pagatavot ekoloģiski tīras sejas maskas no ekoloģiski tīriem pārtikas produktiem. Tās ir vienkārši pagatavojamas, bet efekts no to lietošanas, ir vienkārši milzīgs. Tādas maskas nav iespējams salīdzināt ar veikala pirktām maskām, pirmkārt, jūs vienmēr esat pārliecināta par visu sastāvdaļu kvalitāti, otrkārt jūs tās varat pagatavot tad, kad tas ir nepieciešams un no tādām sastāvdaļām, kuras jums tobrīd ir nepieciešamas, jums nav jāuztraucas par realizācijas termiņu, jo dabīgās kosmētikas līdzekļiem tas ir ļoti mazs. Treškārt, jūs varat pagatavot minimālu daudzumu un visu uzreiz izlietot.

Barojošas maskas normālai sejas ādai.

Kivi sejas maska.

Kivi notīra, mīkstumu saspaida ar koka lāpstiņu. Iegūtajai masai pievieno 1 tējkaroti auzu miltu un rūpīgi samaisa.

Aprikožu sejas maska.

Lai pagatavotu šo masku, jums ir nepieciešams aprikozi pārgriezt uz pusēm, izņemt kauliņu, mīkstumu saspaidīt ar koka lāpstiņu, pievienot 1 tējkaroti krējuma un 1 tējkaroti auzu miltu, rūpīgi samaisīt.

Meloņu – medus sejas maska.

Nelielu melones gabaliņu saspaida ar dakšu, iegūtajai masai pievieno 1 ēdamkaroti medus, tik daudz auzu miltu, līdz izveidojas bieza putriņa.

Kabaču sejas maska.

Nelielu kabača gabaliņu sarīvē uz rīves, iegūtajai masai pievieno 1 ēdamkaroti gāzēta minerālūdens, 1 tējkaroti medus un rūpīgi samaisa.

Kartupeļu sejas maska.

Novāra vienu kartupeli ar visu mizu, tad notīra un ar dakšiņu saspaida, pievieno vienu saputotu olas dzeltenumu, mazliet piena un rūpīgi samaisa.

Pētersīļu sejas maska.

Pētersīļa sakni sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Balto mālu sejas maska ar persiku eļļu.

1 ēdamkaroti balto mālu sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, iegūst krējuma konsistencei līdzīgu masu, pievieno 1 tējkaroti persiku eļļas un rūpīgi samaisa.

Sejas maskas sausai sejas ādai.

Zemeņu sejas maska.

Dažas zemeņu ogas saspaida ar koka lāpstiņu, pievieno 1 tējkaroti medus, samaisa.

Banānu sejas maska.

Banānu saspaida ar koka lāpstiņu, pievieno 1 tējkaroti krējuma, samaisa.

Gurķu sejas maska.

Nelielu gurķi sarīvē uz smalkās rīves, pievieno 1 saputotu olas dzeltenumu un samaisa.

Biezpiena – burkānu sejas maska.

Nelielu burkānu sarīvē uz smalkās rīves, pievieno 1 ēdamkaroti biezpiena un 1 ēdamkaroti krējuma, samaisa.

Zilo mālu sejas maska.

1 ēdamkaroti zilo mālu sajauc ar nelielu daudzumu piena, pievieno 1 ēdamkaroti persiku eļļas un samaisa.

Linsēklu sejas maska.

3 ēdamkarotes sausu linu sēklu aplej ar nelielu daudzumu karsta ūdens un karsē ūdens peldē līdz izveidojas vienmērīgā, želejveidīga masa.

Sejas maskas taukainai sejas ādai.

Aveņu sejas maska.

Nelielu daudzumu aveņu saspaida, iegūtajai masai pievieno mazliet rudzu miltu.

Ābolu sejas maska.

Ābolu sarīvē, apšļaksta ar citronu sulu, iegūtajai masai pievieno 1 tējkaroti rūgušpiena un samaisa.

Plūmju sejas maska.

Nomazgā 1 – 2 plūmes, izņem kauliņus un saspaida ar koka lāpstiņu, iegūtajai masai pievieno 1 tējkaroti auzu miltu un uzklāj masku uz sejas un dekoltē zonas.

Dzērveņu maska.

Dzērvenes saspaida ar koka lāpstiņu un uzklāj sejai.

Kefīra un zaļās tējas sejas maska.

1 ēdamkaroti zaļās tējas aplej ar nelielu daudzumu verdoša ūdens un ļauj ievilkties 2 – 3 minūtes, tad pievieno 1 ēdamkaroti kefīra un samaisa.